Un coeur simple, naar Flaubert, als film op Arte

Verfilmde literatuur
Op woensdag 11 januari, ’s avonds vanaf 20:15 uur, vertoont Arte-televisie de film Un coeur simple, een Franse productie uit 2008, geregisseerd door Marion Laine. Dit drama vindt zijn oorsprong in het gelijknamige verhaal van één van Frankrijks grootste zonen op het gebied van de literatuur: Gustave Flaubert (1821-1880). Het is één van de drie verhalen, die in 1877 tezamen zijn verschenen in de bundel Trois contes. Hoewel het verhaal in een behoorlijke letter nog geen zeventig pagina’s beslaat, wordt het veelvuldig, ten onrechte, als roman aangekondigd. Doch een ooit gepostuleerde mededeling, die is gebaseerd op affectieve preoccupatie, is nu eenmaal een lang leven beschoren. Dat blijkt opnieuw, nu in gegevens over deze verfilming ook weer wordt gerept van het begrip roman. In de film zien we Sandrine Bonnaire, Marina Foïs, Pascal Elbé en Noémie Lvovsky.
Deze rolprent is al eerder enige malen uitgezonden via TV5 Monde.
Er volgen deze maand nog twee herhalungen: eerst op vrijdag 13 januari, vanaf 14:40 uur in de middag, en dan nog op woensdag 25 januari, in de namiddag vanaf 14:45 uur.

Afbeeldingen
1. Voorzijde van een paperback-versie, verschenen in 1956, als onderdeel van de reeks Bibliothèque précieuse van Libraire Gründ. Het gaat hier eveneens om de Trois contes.
2. Scène uit de speelfilm Un coeur simple. Afbeelding van Arte France. © Rezo productions & Arte France Cinéma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: