Docu op HD 24: over emigreren vanuit Odessa

Het digitale televisienet Holland Doc 24 vertoont op zondag 11 december de documentaire Odessa, Odessa. . .! over die havenstad aan de Zwarte Zee, welke het uitgangspunt vormt voor het volgen van de voetsporen van de talrijke Russische Joden doe hun thuisbasis hebben verlaten en zijn geëmigreerd naar de Verenigde Staten of naar Israël. Zo zijn de makers  terechtgekomen ─ en zullen, in hun kielzog, de kijkers naar de documentaire, zij het sneller, terechtkomen ─ in nostalgische gemeenschappen: in Little Odessa van Brooklyn, evenals in de havenstad Asjod, en ook in de Russische wijk van Jeruzalem.

Vorontsov Vuurtoren in de Baai van Odessa aan de Zwarte Zee.

Over die laatste stad heeft de Britse historicus Simon Sebag Montefiore een driedelige documentaire gedraaid voor de BBC, en heeft dezelfde man een boek met de titel Jeruzalem geschreven, dat dit jaar is uitgekomen: zowel in het Engelse origineel, alsook in een Nederlandse vertaling.
Herhaling van de documentaire Odessa, Odessa . . . !  zal worden uitgezonden op woensdag 14 december, tussen 21:54 uur en 23:34 uur. Eventuele verdere herhalingen, overdag en in de nachtelijke uren, zult u kunnen vinden in de Programmagegevens op de website van de zender in kwestie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: