Arte-docu over Maria, de moeder van Christus

Katholieken noemen hun zeer vereerde historische figuur dikwijls “moeder van God”, en smeken haar te bidden voor “ons zondaars, nu en in het uur van onze dood”. Minder door emotie gedreven gelovigen, en die zijn dan veelal niet katholiek, noemen haar “moeder van Jezus” of de “moeder van Christus”.
In de Franse documentaire
getiteld Maria, Mutter Christi, uit 2010 van Dominique Gros, die als bijdrage van Arte France door Arte-televisie zal worden uitgezonden op vrijdag 4 november vanaf 22:35 uur, en eindigend in de nacht op zaterdag 5 november om ongeveer 00:15 uur, kunnen we een zoektocht volgen naar de ware identiteit van deze moeder van Jezus; zij is één van de krachtigste symbolische figuren uit de geschiedenis van de westerse wereld. Wat komt die vrouw veelvuldig voor in tal van illustraties en op klassieke schilderijen in overvloed.
De documentaire in HD-kwaliteit, op het beeldformaat 16:9, voorzien van stereofonisch geluid, zal worden herhaald op dinsdag 22 november, ’s nachts vanaf 01:15 uur.
__________

Afbeelding: De verkondiging van de Blijde Boodschap door een engel aan Maria; te zien in het schilderij uit 1644 van Philippe de Champaigne (1602-1674): L’Annunciation.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: