Herzogs documentaire Grizzly man op NL 3-tv

In 2005 heeft regisseur Werner Herzog in de Verenigde Staten een documentaire gedraaid over leven, ‘werk’ en dood van de befaamde en beruchte berenfluisteraar Timothy Treadwell die, naast enige gaven, de beschikking bleek te hebben over een heel dikke duim, welke hij veelvuldig heeft ingezet als hij over zijn manier van werken vertelde, en daarmee heeft hij een geheel eigen mythe gecreëerd. In dat kader past, helaas, ook zijn gruwelijke einde.
Als gevolg van zijn jaren durende, zomerse bestaan tussen de grizzly’s in Alaska en het enorme verlies aan realiteitsbesef heeft hij op een bepaald moment niet meer voldoende de grenzen kunnen (h)erkennen tussen mens en dier. Samen met zijn vriendin werd hij in 2003 door een beer gedood.
De film is te zien als VPRO-documentaire via de zender Nederland 3, op woensdag 17 augustus vanaf 23:20 uur (NB: sommige programmagegevens melden dat de film vanaf 22:40 uur wordt uitgezonden) tot 01:05 uur, respectievelijk 00:25 uur in de nacht op donderdag 18 augustus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: