Domingo-operagala van Madrid op BBC Four-tv

Bijna twee maanden geleden, op 21 januari, werd in de geboorteplaats Madrid, van de tenor Placido Domingo, geboren in 1941, een speciaal Gala ter gelegenheid van dens zeventigste verjaardag gegeven. In het Teatro Real aldaar heeft een breed scala aan internationaal hoog geprezen zangers en zangeressen — die men graag als sterren kwalificeert — acte de présence gegeven om op die wijze eer te bewijzen aan deze nestor der operazang.
Zo passeren onder anderen Bryn Terfel en Dolora Zajick, naast Rene Pape de revue. Vier bekende hoge heren die muziektheater-componisten zijn — geweest en gebleven — die allen hun onvolprezen meesterwerken aan de wereld hebben geschonken — al vindt niet iedereen dat van alle opera’s die de componisten in kwestie hebben gerealiseerd —, zijn daarvoor eveneens van de partij, maar dan in de vorm van partijen, want zelf zijn zij op enig moment gedurende de laatste tweeëntwintig decennia het hoekje omgegaan. Het gaat om Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Richard Wagner (1813-1882), Giuseppe Verdi (1813-1901) en Giacomo Puccini (1858-1924).

De opname van dat gebeuren wordt op vrijdag 18 maart uitgezonden tussen 20:30 uur en 22:00 uur onze tijd, door BBC Four Television.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: