Sounds of the Mountains op Holland Doc 24

Noldi Alder in actie.

Samen muziek maken
Al generaties lang komt in de familie van de Zwitserse musicus Noldi Alder (geboren 1953) het fenomeen (thuis) samen muziek maken voor. Hij doet dat zelf met enkele anderen eveneens, en dan is er geen sprake van traditionele, maar eveneens eigentijdse muziek. In zijn gezelschap vinden we percussionist Ernst Brunner die werkt met twee stenen welke tegen elkaar geslagen worden. Ook Paul Giger en Engel-Chörli maken deel uit van de groep rondom Noldi Alder. Tezamen beschikken ze over het uitzonderlijke decor van de Zwitserse bergen. Met al zijn activiteiten geldt Noldi Alder als vernieuwer van de Zwitserse volksmuziek.

Sounds of the Mountains

Dat samen muziek maken van deze Zwitsers is gedocumenteerd in een film, die is opgenomen in de reeks NPS Podium, met als titel Souds of the Mountains. Deze film zal de komende week in ieder geval vijf keer [1] worden uitgezonden door het digitale tv-kanaal Holland Doc 24: de eerste keer op maandag 21 februari, tussen 20:00 uur en 21:00 uur. Herhalingen zijn te zien op dinsdag 22 februari, van 18:24 uur tot 19:21 uur. Op woensdag 23 februari zal de uitzending tussen 22:49 uur en 23:46 uur worden gerealiseerd.

Appenzell (CH). Decor van onder meer de ‘nieuwe’ Zwitserse volksmuziek.

Op donderdag 24 februari is de film te volgen tussen 21:00 uur en 21:57 uur. De laatste van de avond-uitzendingen deze week, althans op genoemde zender, is op vrijdag 25 februari, tussen 19:16 uur en 20:13uur.
__________
[1] Eventuele uitzendingen overdag en tijdens de nachtelijke uren kunt u vinden in de programmagegevens op de website van Holland Doc 24.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: