BBC Four-tv: Owen Sheers zoekt verbanden in Engelse literatuur over de zee en haar invloeden

De Britse schrijver Owen Sheers.

Van de Britse serie met diverse documentaires, Art of the sea, over kunst en literatuur, wordt op woensdag 12 januari via de televisiezender BBC Four — tussen 21:00 uur en 23:00 uur onze tijd — een nieuwe aflevering uitgezonden, onder de titel In words. De reeks wordt gepresenteerd door de auteur Owen Sheers, die tevens als dichter actief is, en als schrijver van informatieve boeken over Britse dichtkunst, zoals A Poets Guide to Britain.

In het programma van 12 januari, dat overigens reeds in mei 2010 eerder werd uitgezonden, probeert de romancier en dichter uit te zoeken welk bindend element er bestaat tussen Engelstalige verhalen waarin de zee het toonaangevende element vormt.
Samen met zeevaarders en schrijvers ‘over de zee’ doet hij onderzoek naar de eventueel doorslaggevende en beklijvende invloed die de zee heeft uitgeoefend op de menselijke geest.
__________
Zie tevens onze bijdrage op onze moedersite Cultuurtempel waarin we wijzen op een programma van dezelfde zender, maar dan op donderdag 13 januari, over een deelaspect van ons brein: Emotions.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: