Antonio Vivaldi’s Vier Jaargetijden met Midori Seiler de komende weken driemaal op Arte-tv

Portret van Antonio Vivaldi uit
1725 — geschilderd door
François
Morillon de La Cave.

Priester, violist en componist
Een in de loop der laatste eeuwen zeer geliefd geraakte reeks bij elkaar horende barokconcerten draagt de titel De vier jaargetijden (le quattro stagioni); de componist ervan draagt de naam Antonio Vivaldi (1678-1741). Vrijwel elke zichzelf respecterende violist heeft de solopartijen in die stukken welke voor het eerst in 1725 werden gepubliceerd als onderdeel van twaalf concerten wel eens uitgevoerd.
Heden ten dage, dat wil zeggen reeds zo’n vier decennia, is er meer en meer belangstelling ontstaan voor oude uitvoeringspraktijk, en als gevolg daarvan zijn er steeds meer musici, onder wie enkele specialisten, onderzoek gaan doen naar de praktijken van toen, en is men tevens gaan pogen deze zo getrouw mogelijk weer te geven, eerst op instrumenten uit onze tijd, doch allengs meer op oorspronkelijke instrumenten dan wel getrouwe kopieën daarvan.

Akademie für Alte Musik Berlin.

Akademie für Alte Musik Berlin
Dat laatste zal ook zeker het geval zijn in de versie die op 2 januari door Arte-televisie zal worden gepresenteerd tussen 19:15 uur en 20:00 uur.
De uitvoerenden dragen de naam Akademie für Alte Musik Berlin (gesticht in 1982). Midori Seiler speelt de solopartijen.
Tevens wordt deze muziek scènisch uitgebeeld. De uitvoering is in HD-kwaliteit op het beeldformaat 16:9, met stereofonisch geluid. Herhalingen van deze muziek met beelden kunt u, op dezelfde zender, tegemoet zien op vrijdag 7 januari, ’s ochtends om 06:00 uur, en op donderdag 13 januari, eveneens in de vroegte van 06:00 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: