Opnamen in Praag voor Europese tv-serie Borgia

Momenteel wordt in Praag één van de duurste Europese televisieproducties ooit gedraaid. Daarbij gaat het om een coproductie van diverse film- en televisie-instellingen, over het laatste decennium van de vijftiende eeuw in Italië. Het eindproduct dat als serie door tal van zenders in 2011 zal worden gepresenteerd, draagt de korte, maar krachtige, titel Borgia.

Auteur en producent Tom Fontana, hier in Praag bij de opnamen van Borgia, met
John Doman, die de rol van kardinaal Rodrigue Borgia op zich heeft genomen.


Regisseur is Oliver Hirschbiegel, die internationaal grote bekendheid heeft verworven met zijn ‘Hitler-film’ Der Untergang. De serie zal als een Engelstalig product op de markt komen met als producent Tom Fontana, die tevens als auteur optreedt. Fontana kreeg onder meer bekendheid met de Amerikaanse misdaadserie Homicide, die door NBC is uitgezonden.
Thomas Bellut, programmadirecteur van het tweede publieke Duitse televisienet (ZDF), dat als coproducent optreedt,  belooft dat deze serie een hoogtepunt van het televisiejaar 2011 zal blijken.
Hopelijk gaat het ZDF bij uitzending nu eens NIET nasychroniseren, anders kunt u uw tijd beter besteden dan te gaan kijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: