Tweemaal een opera van Charles Gounod, zaterdagavond gelijktig op twee radiozenders

Roméo et Juliette
Op zaterdag 30  oktober werd de opera Roméo et Juliette van Charles Gounod (1840-1910) in een uitvoering door De Nederlandse Opera gepresenteerd via Radio 4.

Charles Gounod in 1859 toen diens
Faust voor het eerst werd uitgevoerd.

Op zaterdag 6 november begint om 18:45 uur opnieuw een uitvoering van dit muziekdrama via de luister-ethergolven, zij het aangestuurd door een andere radiozender — BBC Radio 3 — tussen 18:45 uur en 22:15 uur, in de programmareeks Opera on 3.
Deze keer kunt u luisteren naar solisten, koor en orkest van the Royal Opera House Covent Garden te Londen, onder leiding van David Oren.


Faust

Goed een kwartier nadat de uitzending met Roméo et Juliette van start gaat, begint om 19:02 uur op Neerlands Radio 4 een uitzending van het klassieke NTR-muziekprogramma Opera live met daarin het andere meest befaamde muziekdrama van Gounod, gerealiseerd in 1859, tien jaar later gereviseerd.
De hoofdrol daarin wordt vertolkt door Piotr Beczala; Anna Maria Martinez zingt de partij van Marguerite; de figuur van Mephistopheles wordt vertolkt door René Pape. Valentin wordt ingevuld door Lucas Meachem; voor de rol van Siebel hebben de organisatoren een beroep gedaan op Katherine Lerner. Koor en orkest van de Lyric Opera worden geleid door Andrew Davis.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: