Cabaretier Erwin Pelzig treedt in Neues aus der Anstalt in de voetstappen van Georg Schramm

Maandelijkse ZDF-satire
Hoewel reeds geruime tijd bekend is dat de onovertroffen cabaretier Georg Schramm voor de zomerpauze voor de laatste keer de inrichting van Chefarzt Urban Priol in het programma vol met cabareteske, vooral politieke satire —Neues aus der Anstalt — met zijn aanwezigheid zou opluisteren, vermeldt de VPRO-Gids welks inhoud voor de lopende week geldig moet worden geacht, dat de presentatie van dat programma door Urban Priol (Hoofdman over Honderd met Witte Jas) en diens steun en toeverlaat Georg Schramm zal worden gerealiseerd.

Frank-Markus Barwasser als de door
hemzelf gecreëerde figuur Erwin Pelzig.

Op het punt van de verstrekking van juiste informatie — of dat nu over personen of titels van klassieke muziekwerken gaat — zakt het niveau van genoemde gids zienderogen, en mede daarom corrigeren we hier met nadruk dat de offene Stelle die Georg Schramm met zijn vertrek heeft gecreëerd, zal worden ingevuld door Erwin Pelzig [1], die reeds meer dan eens te gast is geweest in diezelfde inrichting. Hem wacht de zware taak te proberen een goede vervanger te zijn voor de volstrekt unieke Georg Schramm. Dat zal zeker niet gemakkelijk worden, ook al loopt Pelzig reeds een respectabel aantal jaren mee in de sfeer van het Duitse (televisie-)cabaret en bestaat er zeer veel waardering voor hem, bij pers en publiek.
Aangezien vooralsnog niemand te verzinnen valt die Georg Schramm echt kan vervangen, mogen we ervan uitgaan dat Pelzig voldoende door de wol gekleurd is om dat zelf in te zien en niet een kopie zal willen (trachten) neer (te) zetten. Hem vele malen beleefd hebbende, geloof ik stellig dat hij zijn mannetje wel zal staan.

Neues aus der Anstalt zal op dinsdag 19 oktober, zoals gebruikelijk, direct na het Heute Journal worden uitgezonden: tussen 22:15 uur en 23:00 uur.
__________
[1] Erwin Pelzig is bedacht en wordt gerealiseerd door Frank-Markus Barwasser, geboren te Würzburg in 1960.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: