Verkeert het Bodenmeer in de gevarenzone?

De wetenschappelijke documentaireserie Abenteuer Wissen dat door het tweede publieke Duitse televisienet wordt uitgezonden, presenteert op woensdag 29 september een nieuwe aflevering, tussen 22:15 uur ee 22:45 uur. De titel van de nieuwste bijdrage in de reeks is getiteld Der Bodensee — Geht die Natur baden?Deze fraaie, dubbelzinnige titel dekt als vlag de lading van de film. Daarin komen in ieder gevak prangende vragen aan de orde, zoals: “Wat is het effect dat de opwarming van de aarde heeft voor het belangrijkste reservoir dat Europa voor drinkwater kent: het Bodenmeer.
Niet alleen een reservoir voor water dat kan worden geconsumeerd, vormt deze Bodensee, maar tegelijkertijd geldt het als belangrijke bron van leven voor planten en dieren. En dan mogen we dit meer als trekpleister voor toeristen niet vergeten, en datzelfde geldt voor de beoefenaars van watersport.
En denken we wel aan alle producten die als gevolg van het bestaan van dit meer, kunnen worden verbouwd en van de hoogst denkbare kwaliteit blijken te zijn?


Het water van de Bodensee is vandaag de dag zo zuiver dat het in fysicaal-chemisch opzicht al voldoet aan de strenge eisen die voor drinkwater gelden. Voor de mensen in een groot deel van Duitsland, tot en met Stuttgart is dit meer echter van doorslaggevende betekenis voor de drinkwater-verzorging: in totaal voor vier miljoen Bundesbürger.
Wat daarvoor allemaal nodig was, kunnen we onder meer zien in de documentaire, die in de nacht op donderdag 30 september zal worden herhaald tussen 03:20 uur en 03:50 uur.
__________
Afbeelding: Der Bodensee. (Foto: ZDF).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: