Op twee radiozenders tegelijk: Medea in Corinto

Op zaterdag 25 september wordt ons de kans geboden om kennis te maken met het muziekdrama Medea in Corinto van Johann(es) Simon Mayr (1763-1845).
In Nederland wordt de uitzending daarvan gerealiseerd via Radio 4, vanaf 19:02 uur, eventueel voorafgegaan door een inleiding met commentaar, door Lex Bohlmeyer en Hans Haffmans.
De Nederlandstalige, Belgische radiozender Klara (voor Klassiek Radio) begint om 20:00 uur met de uitzending daarvan in het operaprogramma Scala.

Libretto: Felice Romani
Dit muziekdrama is een van de vele over de figuur Medea uit de klassiek-Griekse oudheid. Medea in Corinto telt twee bedrijven. Het libretto is afkomstig van Felice Romani (1788-1865), die door zijn relatie met Mayr tot het schrijven van libretti is gekomen. Na zijn tweede voor dezelfde componist werd hij in die functie aangesteld aan Teatro alla Scala te Milaan.
Toen Romani eenmaal desmaak goed te pakken had, heeft hij er nog zo’n honderd aan toegevoegd, bedoeld voor muziekdrama’s van componisten als Rossini, Donizetti en Verdi. Helemaal voor Vincenzo Bellini bleek Romani de ideale tekstmedewerker.
____________
Afbeeldingen
1. De componist Johann(es) Simon Mayr.
2. De librettist Felice Romani.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: