Terugblik op een wild leven: Een portret van de veelzijdige Isabella Rossellini in Avro’s Close up

Van de Close up-documentaires van Avro-tv wordt, ook deze keer op dinsdagavond, via Nederland 2 een aflevering uitgezonden. Deze keer is Isabella Rosellini de protagoniste. Zij is de dochter van Ingrid Bergman (1915-1982) en Roberto Rosselini (1906-1977), filmgrootheden uit vooral het midden van de twintigste eeuw. Hun beider dochter is eveneens een vooraanstaande figuur in de filmwereld geworden. Langzaam maar zeker heeft ze een dusdanige status verworven dat haar roem haar niet zelden vooruitsnelt.

Aanvankelijk was zij een begeerd fotomodel, vervolgens kreeg ze bekendheid als actrice en als wederhelft van de internationaal fameuze regisseurs Martin Scorsese en David Lynch. Ten slotte is ze ook zelf films gaan maken.
In de documentaire — die een uur duurt en wordt uitgezonden op dinsdag 14 september: tussen 22:55 uur en 23:55 uur — kijkt Isabella Rossellini (geboren 1952) terug op haar leven; dat doet ze aan de hand van terugkeer naar de steden waar ze heeft gewoond en gewerkt: Parijs, New York, Rome en Napels.
__________
Foto: Isabella Rossellini tijdens het Filmfestival van Turijn in 2005.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: