Een leven voor het muziektheater: diverse filmportretten van Rolf Liebermann via NDR-tv

Portretten op tv
In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 september worden er vanaf 00:30 uur op de Duitse regionale (derde net-)zender NDR (Norddeutscher Rundfunk) drie portretten achtereen uitgezonden van de, van oorsprong Zwotserse,  musicus Rolf Liebermann (1910-1999), die een jaar voor zijn verscheiden nog een nieuwe compositie aan de wereld heeft geschonken.
Rolf Liebermann heeft niet alleen naam gemaakt als componist van onder meer muziekdrama’s, maar tevens als intendant van de Hamburgische Staatsoper. Ook was hij een groot liefhebber en voorvechter van jazz.

Om 00:30 uur begint, op genoemde zender, het eerste filmportret, een uur later gevolgd door opnieuw een uur met dezelfde titel: Rolf Liebermann — Musiker. Ter afsluiting wordt tussen 02:30 uur en 03:15 uur het portret Leben für die Oper — Zum Tod von Rolf Liebermann uitgezonden.
Zie ook de bijdrage op onze zustersite Muziek en mensen met betrekking tot een radio-uitzending waarin Rolf Liebermann de functie van Zeitzeuge van de twintigste eeuw vervult.

__________
Foto: Rolf Liebermann; © Universal Edition. Met dank aan Angelika Dworak.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: