Operadiva’s in beeld via radio en televisie

Edda Moser
In het avondprogramma getiteld ARD Radiofestival dat gedurende de zomertijd elke avond door regionale Duitse zenders van ARD/Das Erste tussen 20:00 uur en middernacht wordt uitgezonden, zal op de avond van donderdag 9 september, een gesprek worden gepresenteerd met de sopraan Edda Moser (geboren 1938).
Dat gedeelte van de festivalavond zal tussen 23:00 uur en 23:30 uur de ether worden ingeslingerd. Voor Nederlandse luisteraars is het gesprek in ieder geval te volgen op de zenders, die in de gebieden welke direct grenzend aan Nederland zijn gevestigd: dat zijn de Norddeutscher Rundfunk (NDR Kultur: Hamburg en Hannover) en de Westdeutscher Rundfunk (WDR 3: zendt vanuit Keulen).


Cecilia Bartoli

De Franstalige televisiezender TV 5 Monde zal in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 september, tussen 01:05 uur en 02:05 uur een concert uitzenden dat door de Italiaanse mezzsopraan Cecilia Bartoli (geboren 1966) is gegeven, naar aanleiding van haar speurtocht naar haar voorgangster, die nu alweer tweehonderd en twee jaar geleden werd geboren: Maria Malibran (1810-1836). Zij wordt begeleid door het ensemble La Scintilla onder leiding van Michael Sturmingen.

Deze film werd vanaf 2008 meer dan eens door tal van in ieder geval Europese televisiestations uitgezonden, en bij die gelegenheid hebben we daarover een artikel geplaatst op onze zustersite Muziek en mensen (toen nog Mens en melodie), dat u kunt oproepen door op deze link te klikken.
____________
Afbeeldingen
1. De Duitse sopraan Edda Moser.
2. De Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: