Ouverture Tannhäuser tijdens BBC Proms

Wagner en anderen
Als het programma op de regionale Duitse radiozenders met een uitvoering van Götterdämmerung vanuit Bayreuth zo’n half uur op gang is, begint om 20:30 uur het BBC Proms-concert op BBC Radio 3 met eveneens een werk van Richard Wagner (1813-1883), zij het slechts de ouverture van een opera: die van Tannhäuser uit 1845. Gasten op het podium van de Royal Albert Hall zijn de leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van hun vaste dirigent Yannick Nezet-Seguin.


De rest van het concert dat door dit ensemble in Londen word gegeven en door miljoenen toehoorders via de radio te beluisteren valt, en op een later tijdstip wellicht nog op BBC Two-tv of BBC Four-tv, bestaat uit twee vaste stukken uit het grote repertoire: allereerst de Rückert-Lieder van Gustav Mahler, en vervolgens de Derde Symfonie in Es uit 1804 (Eroica) uit 1804 van Ludwig van Beethoven (1770-1827).
_________
Afbeelding: Meisje aan de piano speelt de ouverture uit Tannhäuser van Richard Wagner. Het is een schilderij — olie op canvas uit de jaren 1869-70 — van Paul Cézanne (1839-1906). Het doek bevindt zich in de Hermitage te Sint Petersburg.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: