Lieber Fidel — Maritas Geschichte enige keren te zien op digitaal kanaal Holland Doc 24

Marita en Fidel
De Duitse Marita Lorenz — geboren op 18 augustus 1939 te Bremen — was nog maar negentien jaar toen ze in 1959 een verhouding kreeg met Fidel Castro, die net dezer dagen zijn rentree heeft gemaakt in het parlement van Cuba, en dat aan de wereld heeft getoond. Castro liet Marita vervolgens stikken, waardoor ze gedwongen werd abortus te plegen.
Dat is te volgen in de documentaire van Wilfried Huismann, getiteld Dear Fidel, die eveneens bekend is onder de Duitse titel Lieber Fidel — Maritas Geschichte, welke elementen van een thriller in zich bergt. Zo kunnen we Marita’s contacten met de CIA vervolgen, en dat geldt tevens voor haar betrokkenheid bij de moord op VS-president John Fitzgerald Kennedy in november 1963. Meer over de persoon en haar wederwaardigheden kunt u hier lezen.

De film wordt op dinsdag 10 augustus uitgezonden via het digitale televisiekanaal Holland Doc 24, tussen 22:30 uur en 23:27 uur, en zal in ieder geval nog eenmaal worden herhaald: op woensdag 11 augustus, tussen 21:00 uur en 21:57 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: