Het actuele geheim van de walvissen onderzocht

Documentaire
Het tweede Duitse publieke televisienet presenteert op zondagavond 3 januari — tussen 21:45 uur en 22:30 uur — de wetenschappelijke documentaire Das Geheimnis der Wale — Die Dokumentation.
Deze film houdt zich bezig met de vraag wat de oorzaak zou kunnen zijn van het feit dat er de laatste jaren zoveel walvissen op stranden aanspoelen. Is eventueel hun oriëntatie-systeem van slag geraakt? En als dat het geval is, waar moet de oorzaak daarvan worden gezocht?

Speelfilm
Voorafgaande aan die documentaire wordt, vanaf 20:15 uur op dezelfde zender het eerste deel — van in totaal twee — uitgezonden van de speelfilm die als ecothriller te boek staat, en welke tevens de titel draagt
Das Geheimnis der Wale. Aangezien deze rolprent het jaartal 2010 draagt, mogen we er van uit gaan dat er sprake is van een première. Veronica Ferres, Christopher Lambert en Mario Adorf treden op in deze film van Philipp Kadelbach (*1974).

Het tweede deel, dat eveneens anderhalf uur zal duren, wordt uitgezonden op maandagavond 4 januari, eveneens vanaf 20:15 uur, eveneens via het ZDF.
__________
Afbeeldingen
1. Walvis.
2. Mario Adorf (*1920), die inmiddels rol van de grand old man van de Duitse speelfilm vervult, is tevens te zien in veel internationale producties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: