Papa Bachs Weihnachtsoratorium via WDR-radio en 2 cd’s

Bach met Big Band

In het muziekprogramma Konzert live dat met enige regelmaat door de regionale Duitse radiozender WDR3 de ether in wordt gestuurd, zal op zaterdag 28 november — tussen 20:00 uur en 22:30 uur — het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach (1685-1750) worden uitgevoerd door de King’s Singers en de WDR Big Band onder leiding van Bill Dobbins.
Tegenover die ‘alternatieve versie’ is sedert een jaar een traditionele editie beschikbaar van het Combattimento Consort onder leiding van Jan Willem de Vriend.

Bach traditioneel
Op zondag 29 november krijgt deze dirigent in de nieuwste aflevering van VPRO’s muziekprogramma Vrije Geluiden — die tussen 10:30 uur en 11:30 uur via Nederland 1 zal worden uitgezonden — een Gouden Plaat aangeboden, vanwege het bereiken van de bijzondere status — althans voor een Nederlandse geluidsdrager met klassieke muziek — van meer dan tienduizend verkochte exemplaren.
Aangezien de uit te zenden aflevering van
Vrije Geluiden reeds eerder werd opgenomen, is het voor de geïnteresseerden mogelijk om de reactie van Jan Willem de Vriend op deze onderscheiding te bekijken op YouTube.
Een uitgebreide toelichting op Papa Bachs Weihnachtsoratorium is te vinden in een artikel op deze site, op maandag 26 november 2007.

__________

Johann Sebastian Bach: Weihnachtsoratorium. Combattimento Consort Amsterdam, Capella Amsterdam; dirigent Jan Willem de Vriend.
Vocale solisten: Malin Hartelius, sopraan; Kristina Hammarström, alt; Jörg Dürmüller, tenor; Detlef Roth, bas-bariton.
Boek uit 2006 van Frits de Haan en Robin A. Leaver, met foto’s van Eddy Posthuma de Boer; met 2 cd’s. ISBN 90-8749-005-4.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: