Herman Heijermans’ Ghetto uit 1898 is opnieuw actueel

Nu diverse dubieuze, respectievelijk uitermate kwalijke politici hun steken onder en boven water zeer berekenend uitdelen, waardoor de daarvoor gevoeligen subliminaal ook gaan geloven dat andersdenkenden onze maatschappij om zeep willen helpen, is het thema etniciteit aan de orde van de dag, niet alleen in Nederland.
Daarom mag het geen verbazing wekken dat de toneelgroep Het Toneel Speelt gedurende deze herfst in totaal drieënveertig keer het drama Ghetto, uit 1898, van Neerlands befaamde en zeer hard werkende fin de siècle dramaschrijver Herman Heijermans (1864-1924), verspreid over ons land in tal van theaters voor het voetlicht brengt. De eerste acht voorstellingen zijn inmiddels gegeven, tot en met 19 december aanstaande volgen de resterende vijfendertig.
Radio 6 presenteert op maandag 19 oktober, in het VPRO-programma De Avonden, gesprekken van Anton de Goede met zowel regisseur Jaap Spijkers, alsook met de twee mannelijke protagonisten: Mark Rietman en Nasrdin Dschar.
Meer informatie hierover is te vinden in mijn uitgebreidere artikel, gisteren opgenomen in het elektronische fin de siècle tijdschrift All art is quite useless van Rond1900.nl.
___________
Afbeelding: Mark Rietman, één van de twee mannelijke protagonisten in Heijermans’ Ghetto door de theatergroep Het Toneel Speelt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: