Händels oratorium Samson donderdagavond op BBC Proms

Uitzending op BBC Radio 3
Op donderdag 20 augustus, tijdens het 47ste BBC Proms-concert zal het oratorium Samson van Georg Friedrich Händel worden uitgevoerd door The Choir of the English Concert, The New Company, en The English Concert onder leiding van Harry Bicket (*1951). Vocaal-solistische medewerking zal worden verleend door Susan Gritten (Delila); Iestyn Davis (Micah), Mark Padmore (Samson), Neal Davis (Manoah), Christopher Purves (Harapha), Lucy Crowe (drie verschillende vrouwenrollen), en Ben Johnson (met drie verschillende mannenrollen).
Het concert begint om 19:30 uur onze tijd en zal eindigen omstreeks 23:30 uur. Tijdens de pauzes — tussen 20:25 uur en 20:45 uur, en de tweede keer tussen 21:55 uur en 22:15 uur — zal het programma Twenty minutes worden uitgezonden.

Pauzes
Op de website van de BBC Proms staat echter vermeld dat er geen pauzes zullen zijn. Maar ondanks de duur van zo’n 165 minuten duurt de uitzending bijna vier uur. Dus of zijn er alleen maar pauzes voor de radioluisteraars en gaat de etherversie in een uitgesteld relais verder, of de communicatie tussen de organisatie en de diverse media die erover publiceren is weer eens niet geheel volgens de regelen der kunst verlopen.
Voor degenen, die verleden week de live-uitvoeringen in Blokzijl en Groningen hebben gemist, een aardige kans in, in de eigen omgeving te luisteren, al kan zulks nooit op tegen een concert met levende uitvoerenden.
Meer informatie over dit oratorium is te vinden op deze site in een artikel van zaterdag 8 augustus.
___________
Foto: Dirigent Harry Bicket. (Foto van The English Concert.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: