Haaien-alarm rond de eilanden van Frans Polynesië

Bedreigde diersoort
In de serie 360-Geo˚-Reportage wordt zaterdag 1 augustus, ’s avonds tussen 20:15 uur en 21:00 uur, een nieuwe aflevering gepresenteerd door Arte-televisie, die vooralsnog eenmalig is, want er staat geen enkele herhaling aangegeven.
Het betreft de film Hai-Alarm in Polynesien, een geo-reportage uit 2006, die door Dominque Hannequin en Pascal Lorent als Duits-Franse coproductie is gerealiseerd. Die twee laten in hun film zien dat de mens weliswaar van oudsher angst voor haaien heeft gehad, maar dat juist die vissen momenteel rond de eilandengroepen van Frans Polynesië met uitsterven worden bedreigd.


De mens als boosdoener
Dit feit wordt bijna uitsluitend veroorzaakt door het feit dat in het verre Oosten haaienvinnensoep als delicatesse geldt en als gevolg daarvan er miljoenen haaien worden gevangen, doordat vissers wel mee willen varen op de economisch voor hen positieve gevolgen van die mensen-wensen. De gevolgen voor de wereld onder water zullen katastrofaal zijn als daar niet snel verandering in de situatie komt.
In deze aflevering van 360˚ Geo-Reportage begeleiden onze beide filmers de enthousiaste diepzeeduiker en dierenfilmer Yves Levèvre. Hij voert op tal van fronten strijd om de bewuste diersoort voor de wereld onder water in die regio te behouden.
__________
Foto: © Yves Lefèvre.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: