De Donau en haar oeverbewoners in tien landen — vierdelige Arte-documentaire

Tien aangrenzende landen
De Donau is een rivier die door diverse landen van Europa vloeit en aan beide kanten van het water wonen op de oevers mensen die deels hetzelfde beleven, maar tegelijkertijd onderling grote verschillen vertonen. Dat zal vooral duidelijk worden in de vierdelige documentaire over deze rivier, die binnen het (zogenoemde) verenigde Europa een extra dimensie heeft gekregen.
Hoog in het Zwarte Woud ontspringt de Donau als een klein beekje dat steeds breder en dieper, en machtiger wordt en uiteindelijk in Roemenië in de Zwarte Zee uitmondt. De vraag die het meest op de voorgrond treedt, is: hoe leven die verschillende volken in de tien landen waar de Donau door stroomt.


Zaterdag 1 augustus — ’s avonds tussen 19:00 uur en 19:45 uur — presenteert Arte-televisie het eerste deel van de documentaire die Ulrike Bartels in 2005 als Duitse-Franse coproductie heeft gerealiseerd. Het is een bijdrage van de zender Arte.
De eerste etappe leidt van de, vaak als mysterieus omschreven,bron in het Zwarte Woud tot aan Passau. Voordat de aflevering van zaterdag 1 augustus in die plaats eindigt, passeert de rivier de steden Donaueschingen, Sigmaringen, Ulm, Ingolstadt, Regensburg en Straubing.
De film Donau — Fluss durch Europa zal worden uitgezonden met stereofonisch geluid en op het beeldformaat 16:9. Arte zal deze aflevering de komende week nog twee keer uitzenden: op maandag 3 augustus vanaf 06:45 uur, en op zaterdag 8 augustus vanaf 06:00 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: