Heggen en struiken — luilekkerland achter blad en doornen

Beschermd door blad en doornen
Het populair-wetenschappelijke programma van onder meer de Westdeutsche Rundfunk (WDR), Planet Wissen, biedt in de aflevering van maandag 27 juli een kijkje in de bijzondere wereld die zich achter struiken en heggen bevindt, maar deels door bladeren en doornen wordt beschermd. Veelal is bij de mensen, vooral die in stedelijke gebieden leven, veel te weinig bekend over wat er zoal leeft in en om heggen en struiken. Niet alleen kunnen daar vogelsoorten en heel kleine dieren hun toevlucht vinden, ook tal van eetbare kostbaarheden zijn daar te vinden.
De beide presentatoren van Planet Wissen deze week, Birgit Klaus en Dennis Wilms, ontvangen twee gasten die in de studio komen vertellen wat er zo bijzonder is aan al wat leeft en groeit op de bewuste plekken. Die beiden doen dat op het gebied van eigen specialisme: Heidrun Heidecke doet dat thans in de functie van coördinatrice voor natuurbeschermings — die minister van landbouw, milieu en ruimtelijke ordening van de deelstaat Sachsen-Anhalt is geweest. Verder draagt zij medeverantwoordelijkheid voor een bijzonder zinvol en interessant project: een heg van 20.000 kilometer door Duitsland, waarmee het overleven van onder meer de wilde kat kan worden gewaarborgd.
De tweede gast is Jean-Marie Dumaine, gourmetkok op het gebied van de wilde planten. Hij daagt de bijnaam Guru der Wildpflanzenküche. In ieder jaargetijde gaat hij op zoek naar ingrediënten die zijn spijzen een extra en bijzonder element verlenen. Niet alleen is hij in kringen van geïnteresseerden in zijn recepten een begrip, ook kent men hem als auteur van talrijke kookboeken.

Uitzending en herhaling
Zoals gebruikelijk wordt dit programma via de WDR en de Südwestrundfunk (SWR) gelijktijdig uitgezonden, ’s middags tussen 15:00 uur en 16:00 uur; in dit geval op maandag 27 juli. Er volgt op beide genoemde zenders tevens een herhaling, maar die wordt op verschillende tijdstippen uitgezonden: via de WDR op dinsdag 28 juli van 07:20 uur tot 08:20 uur; via de SWR eveneens op dinsdag 28 juli, maar dan reeds tussen 05:00 uur en 06:00 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: