Land van melk en honing — tweemaal drie delen achtereen

Verleden jaar is de zesdelige Franse dramaserie Revivre (Nieuw leven) uitgekomen; de Duitse titel daarvan is Milch und Honig, doelend op het verre land Israel. Deze zes delen zullen worden herhaald, nu het zomertijd is en men in vrijwel alle zendcentrales niet over voldoende middelen beschikt om steeds maar geld beschikbaar te stellen voor nieuwe producties en omdat er veel minder mensen naar zullen kijken aangezien het tussen half juni en half september vakantietijd is.
Het voordeel van deze herhaling is dat er slechts goed een etmaal vereist is om alle zes delen te ‘consumeren’: zowel op donderdag 23 juli als op vrijdag 24 juli zullen er — tussen 21:00 uur en 23:20 uur — drie afleveringen van elk ongeveer drie kwartier achtereen worden uitgezonden.


Het verhaal in deze rolprent van Haim Bouzaglo begint in 1946 op een Spaanse boot met bestemming Israël. Daar zijn tal van Joden bijeen uit verschillende delen van Europa: Polen, Marseille en Casablanca. Niet weinigen van hen blijken de onnoemelijke verschrikkingen van (een der) concentratiekamp(en) te hebben overleefd.
Zij willen een nieuw leven beginnen in het beloofde land, en stuiten daarbij op tegenstand van de Engelsen, die in de bewuste regio het voor het zeggen hebben.
We zien onder anderen Marie-France Pisier en Bernard Campan als protagonisten. De muziek werd gecomponeerd door Stéphane Zidi; Romain Winding tekent voor het camerawerk. De uitzendingen zullen worden gerealiseerd op het beeldformaat 16:9 en in HD-kwaliteit.
Voor meer gedetailleerde gegevens zij verwezen naar de informatie op de website van Arte-televisie.
__________
Foto: Arte France, © Bernard Barbereau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: