Straling, oftewel De wetenschap van het risico — op Arte

De Frans-Duitse cultuurzender wijdt op woensdag 22 juli, ’s avonds tussen 22:50 uur en 23:45 uur, een documentaire uit over de wetenschappelijke stand van zaken met betrekking tot de toename van de hoeveelheden aan straling als gevolg van het gebruik van mobiele telefoons en internetverbindingen. Doordat de toename in het gebruik van deze draadloze communicatiemiddelen gigantisch blijft toenemen, zijn er steeds meer groeperingen, die de verklaringen van zogeheten, of zelfs werkelijke, deskundigen niet meer vertrouwen en steeds meer en vaker, alsmede grotere twijfels ontwikkelen over die uitspraken welke steeds weer neerkomen op de verzekering dat er geen enkele nadelige gevolgen aan deze vorm van straling kleven, noch voor de maatschappij als geheel, noch als bedreiging voor individuen in de zin van gezondheidsrisico’s.
De Franse documentaire uit 2008 van Jean-Christophe Ribaut is een bijdrage van Arte France, die zal worden uitgezonden in HD-kwaliteit op het beeldformaat 16:9. Daarin worden we op de hoogte gebracht van de (toen) laatste stand van zaken.
De film zal binnen twee weken nog drie keer door Arte televisie worden uitgezonden: allereerst op zaterdag 25 juli, ’s ochtends om 05:00 uur, vervolgens op zaterdag 1 augustis om 10:55 uur en op dinsdag 4 augustus, nog weer vanaf het ochtendkrieken om 05:00 uur.
Wellicht is het, mede vanwege de tegengestelde meningen die de ronde doen, niet onverstandig om het artikel over Straling in de Wikipedia-emcyclopedie te raadplegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: