Twintig eilanden-films vanaf maandag op Arte-tv

Een hele maand eilanden-docu’s
Met ingang van maandag 6 juli vertoont Arte-televisie, op werkdagen tussen 20:15 uur en 21:00 uur, de documentaireserie van in totaal twintig delen metde Duitse titel Inselträume. Daarin, zo wordt medegedeeld, zullen de mooiste eilanden ter wereld worden geportretteerd. De eerste aflevering draagt de titel Die Marquesas-Inseln. Deze bevinden zich in Frans Polynesië, anderhalf duizend kilometer ten noorden van Tahiti en bijna twee keer zo ver (2900 km) zuidwaarts verwijderd van Hawaii. Dit meer dan eens als ‘verloren paradijs’ gekwalificeerde gebied behoort tot de fraaiste delen van de wereld, maar wordt door relatief weinig toeristen bezocht, ondanks de aanwezigheid van meer dan slechts enkele aldaar aanwezige bijzonderheden.

Onherbergzaam
Deze eilanden, bestaande uit vulkanisch gebergte, en omschreven als een ‘speer die uit zee opsteekt’, beslaan een lengte van zo’n 400 kilometer. Door het ontbreken van koraalriffen en kustvlakten is het gebied van deze eilanden nogal onherbergzaam geworden. De nu nog achtduizend bewoners — niet zo lang geleden waren het er nog ruim zes keer zoveel — leven grotendeels in overeenstemming met de tradities van hun voorouders.


Vijf avonden
Elkeavond zendt Arte-televisie een andere film uit; dinsdag 7 juli zal dat zijn over Nantucket, USA; woensdag stelt men u de Marajó-eilanden van Brazilië voor; donderdag 9 juli is de beurt aan de Noorse Lofoten, en de eerste week wordt afgesloten met de vijfde bijdrage in de reeks over Hainan in China.
____________
Afbeeldingen
1. Marquesas Eilanden.
2. Lofoten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: