Sjostakovitsj’ Eerste Vioolconcert in NPS-Podium

Solist: Sergej Chatsjatrjan
Op donderdag 2 juli, net voor de overgang van die dag in de nacht op donderdag 3 juli, — tussen 23:55 uur en 00:50 uur — zal in het NPS-programma Podium, via Nederland 2, een uitvoering worden gegeven van het Concert voor viool en orkest nummer 1, in a kleine terts, opus 99, gecomponeerd in de jaren 1947/1948 door Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975). Solist is de in 1985 te Jerevan geboren Armeense violist Sergej Chatsjatrjan (klemtoon op de laatste lettergreep, net als bij de Armeense componist Aram Chatsjatoerjan). Deze musicus won als twintigjarige het Concours Reine Elisabeth voor viool, te Brussel. Daaraan voorafgaand had hij, vanaf zijn vijftiende levensjaar al vier eerdere prijzen gewonnen: twee keer en eerste en evenzo vaak een tweede. Deze violist zal worden begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Jaap van Zweden.
Het betreft een opname die op 15 maart 2008 is gerealiseerd in het Amsterdamse Concertgebouw in het kader van de concertreeks Zaterdagmatinee.
Voor meer informatie over dit vioolconcert zij verwezen naar een artikel dat op de muzieksite Tempel der Toonkunst is opgenomen op maandag 16 juni 2008.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: