Arte-documentaire — In de wereld van de robben

Natuurlijke omgeving
Of je er nu van houdt of niet dat dieren in circussen optreden — en het lijkt erop dat het aantal mensen dat dit verschijnsel afwijst, steeds groter wordt —, vrijwel iedereen kent ze, robben die kunstjes vertonen en deze voor laaiend enthousiaste tenten vol mensen keer op keer ten beste geven. Er zullen echter onder die groepering niet al te veel toeschouwers zijn die zich afvragen hoe robben in de eigen natuurlijke omgeving functioneren. Om daarover meer — en zinvolle — informatie te krijgen, is het verstandig dat diegenen op vrijdag 26 juni, tussen 19:00 uur en 19:45 uur — dan wel naar een van de beide herhalingen — kijken naar een Franse documentaire uit 2006 van François de Riberolles, gemaakt voor Arte-televisie Frankrijk.


In de schier eindeloze ijszee van de Zuidpool laat de pelsrob zien hoe zijn dagelijkse bestaan verloopt. Aan de hand van een gedeeltelijk gefingeerd verhaal — voor beter inzicht in sommige details — over een mannetjesrob die zich heeft teruggetrokken op een vulkaaneiland op de zuidelijke helft van onze globe, kan de kijker een beter begrip krijgen van al hetgeen zich in het leven van een zeehond afspeelt. Dat er nog tal van verschillende soorten van deze dieren zijn, komt hopelijk eveneens aan de orde in deze film.
Overigens zijn kinderdagverblijven, en vooral strandpaviljoens, niet zelden voorzien van de naam De Zeerob.
De documentaire draagt de Duitse titel In der Welt der Robben en zal door Arte worden herhaald op vrijdag 3 juli ’s ochtends om 09:10 uur, en nog eens op dinsdag 7 juli om 16:40 uur.
__________
Afbeelding: Zeehonden op een zandbank.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: