Expositie Gasunie Kunst is zilver, Gas is Goud

Twee jubilea gelijktijdig
Zondag 14 juni, ’s middags om 14:00 uur opent de kunstcommissie van Gasunie te Groningen in het onovertroffen hoofdkantoor aan de Concourslaan in de noordelijke metropool een tentoonstelling naar aanleiding van het gouden jubileum van het Groninger Gasveld. Tegelijkertijd bestaat de kunstcommissie van dit instituut een kwart eeuw, en in die periode zijn er heel wat werken in opdracht gegeven aan kunstenaars, die veelal een zeer eigen visie op de maatschappij en al haar aspecten hadden en daarmee niet heel direct een richting hebben vertegenwoordigd — en/of dat nu nog doen — maar wel een nadrukkelijk persoonlijke visie op kunst en de functie daarvan hebben voorgesteld.
In tegenstelling tot wat gebeurt bij de gebruikelijke tentoonstellingen — die beperkt blijven tot de speciaal daarvoor ingerichte expositieruimte — is er voor dit jubileum gekozen voor een veel bredere opzet. Rondleiders nemen de bezoekers mee vanaf de zestiende verdieping van het gebouw tot de eerste etage. Onderweg kunnen dezen een doorsnede bekijken uit de gehele collectie die in de vijfentwintig jaar van het bestaan van de commissie van deze instelling is opgebouwd. Daar kan de toeschouwer door middel van beelden en boeken een indruk opdoen van de historie van de kunstcommissie en haar werk.
Op de begane grond is thans nieuw werk tentoongesteld. Geert Mul heeft de gehele collectie van Gasunie als basis gekozen voor een interactieve video, daarmee een spannende boog creërend van een fascinerend verleden naar de — nu nog in nevelen gehulde — toekomst. Al hoopt Gasunie en haar kunstcommissie dat die toekomst er een is die veel beloftes zal inhouden. Die zal dan ongetwijfeld zijn neerslag vinden in meer kunst tijdens nieuwe exposities.
Meer over deze tentoonstelling en de daaraan verwante die in de kunsthal van het gemeentehuis van Slochteren te zien zal zijn vanaf vrijdag 19 juni kunt op deze site, en op enkele daaraan redactioneel gelieerde, lezen na verschijnen van de bijbehorende catalogus.
__________
Afbeelding: Geert Mul 2009, Burning Tree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: