Met Rob Hofs exprestrein naar de toekomst

Van Zagreb naar Mostar
Op dinsdag 2 juni zendt de NCRV via Nederland 2, tussen 2120 uur en 22:00 uur, een aflevering uit van de serie documentaires die onder de overkoepelende titel Future express worden gepresenteerd. In die reeks reist Rob Hof [1] door zesentwintig landen en worden zijn talrijke, veelzijdige ontmoetingen in de trein gefilmd. De aflevering van 2 juni is getiteld Bosnië — Ontwaken in een nieuwe droom.
Voor deze gelegenheid rijdt de Toekomst Expres van Zagreb naar Mostar in Bosnië en doet onderweg de stad Sarajevo aan. In die contreien heeft geruime tijd een burgeroorlog gewoed, met alle vreselijke gevolgen van dien. Een jonge vrouw genaamd Jelena wil graag meer van de wereld leren kennen en zich op die manier verder ontwikkelen door onder meer in het buitenland te studeren, maar ze krijgt geen toestemming voor een dergelijke reis.
Dat maakt nieuwsgierig naar de situatie die daar momenteel heerst en als direct gevolg daarvan — of zo u wilt: daaraan voorafgaand — naar de film.
__________
[1] Voor een eerdere reeks reisdocumentaires, de dertiendelige serie Sporen uit het Oosten, werd Rob Hof onderscheiden met de Zilveren Nipkowschijf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: