Geneeskrachtige paddestoel uit Tibet — op Arte-tv

Regenererende werking
In de Chinese Himalaya groeit een heel bijzondere paddestoel die — op de juiste manier verwerkt — over wonderbaarlijke krachten blijkt te beschikken, en nu dit gegeven ‘als een lopend vuurtje’ over de aardbol is verspreid, is de navraag zo groot geworden dat dit gevolgen heeft voor de bevolking van Tibet. De paddestoel staat bekend als viagra uit de Himalaya.
Arte-televisie biedt op vrijdag 29 mei, tussen 19:00 uur en 19:45 uur — op de gebruikelijke documentairetijd, zeg maar — een kijkje ‘in de keuken’ door middel van en Franse documentaire uit 2008 van Jeanne Mascolo de Filippis, vervaardigd voor Arte France.


De paddestoel in kwestie heeft echter een breder therapeutisch scala. Niet alleen zorgt deze voor regeneratie, maar beschikt tevens over versterking van de lichaamseigen afweerkrachten. Dat heeft ervoor gezorgd dat deze paddestoel officieel in de traditionele Chinese geneesmiddelen is opgenomen. De veelzijdige werkzaamheid van het middel heeft voor een enorme groei van de navraag gezorgd. En daarmee is het een interessant handelsobject geworden.
De documentaire over dit uitzonderlijke levende wezen — half mens, half dier — dat op ongeveer 5000 meter hoogte in het Himalaya-gebergte groeit en bloeit, wordt in HD-kwaliteit uitgezonden met een beeldformaat van 16:9 en stereofonisch geluid. De film zal door Arte nog twee keer worden herhaald: op vrijdag 5 juni, ’s ochtends om 09:10 uur , en dan nog eens op maandag 8 juni, in de nacht , beginnend om 04:10 uur.
__________
Afbeelding: Gedroogde ‘rupsenpaddestoel’ uit Tibet. (Foto: Arte France © Isabelle Han.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: