Erik van Sauers Smulpapen donderdag bij de Vara

Zoetigheden
De laatst geregistreerde theatervoorstelling van acteur-cabaretier Erik van Sauers werd in 2007 opgenomen en op donderdag 28 mei door de Vara via onze televisiezender Nederland 3 uitgezonden tussen 20:30 uur en 21:50 uur.
Erik van Sauers behandelt daarin alle vormen van zoetigheid die de mensen met een nogal vaak aan waanzin grenzende — en soms als daverende gekte geuite — gretigheid naar binnen werken. Volgens de cabaretier is het dan ook werkelijkheid de hoogste tijd om nu maar eens de vinger in de keel te steken. Wat met die uitdrukking wordt bedoeld, is niet moeilijk te raden als men beseft dat de vaststelling is gerealiseerd dat er teveel aan zoetigheid wordt geconsumeerd. Heeft dat te maken met het feit dat het leven zelf, of belangrijke aspecten daarvan, niet als zoet genoeg worden ervaren?


En hoe zit het met het overgewicht dat bij steeds meer kinderen wordt gediagnostiseerd? En de verwachting dat in de komende zes à acht jaar het aantal mensen in ons land met diabetes mellitus — in het dagelijks spraakgebruik: suikerziekte — met circa tachtig procent zal toenemen, is dat niet eveneens een thema waarover je flink wat tot nadenken stemmende grappen zou kunnen maken, vooropgesteld dat Erik van S. in 2007 de daarbij behorende cijfers kende, dan wel verwachtte.
In ieder geval is bekend dat suikerziekte in eerste linie te maken heeft met te weinig beweging en met overgewicht. Voeg daarbij het gegeven dat al die zoetigheden worden geconsumeerd, en je hebt een schitterende basis om de lachers op je hand te krijgen zonder dat daarbij wordt voorbijgegaan aan de ernst van de feiten.
_________
Foto: Erik van Sauers in de voorstelling Smulpapen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: