Die tote Stadt van Korngold zaterdag op BBC Radio 3

Bijzonder muziekdrama
Op zaterdag 23 mei presenteert BBC Radio 3 — tussen 19:00 uur en 21:45 uur onze tijd — in het programma Opera on 3 een uitvoering van de opera Die tote Stadt van de componist Erich Wolfgang Korngold (1897-1957, die me dat werk het bijzondere voorrecht heeft genoten dat de première gelijktijdig in december 1920 in twee prominente Duitse operatheaters werd gerealiseerd.
Het betreft in de BBC-uitzending van zaterdag een uitvoering door het Royal Opera House Covent Garden te Londen. De tweehoofdrollen worden gezongen door de tenor Stephen Gould en de sopraan Nadja Michael.
Meer, gedetailleerde, informatie over dit muziekdrama is te vinden in een uitgebreid artikel dat ik op 11 oktober 2006 heb opgenomen in de kolommen van het Nederlandse fin de siècle weblog All art is quite useless van Rond1900.nl.
Daar is eveneens meer te vinden over het leven en de ontwikkeling van het muzikale meesterschap van deze uitzonderlijke kunstenaar, die uiteindelijk in Hollywood terecht is gekomen.
In aansluiting op de opera zullen op dezelfde zender twee strijkkwartetten van dezelfde componist worden gespeeld door het Brodsky Quartet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: