Een profeet verandert de wereld — driedelige Terra X-documentaire via ZDF; vanavond deel 1

Constructieve beeldvorming
In de wijd en zijd bekende en inmiddels veelal hogelijk gewaardeerde historische documentaireserie Terra X van het tweede publieke Duitse televisienet (ZDF) wordt — vanaf hedenavond, tussen 19:30 uur en 20:15 uur — een driedelige film gewijd aan het Morgenland. De eerste aflevering daarvan draagt de titel Ein Prophet verändert die Welt. Daarin wordt het ontstaan van de Islam behandeld met gedetailleerde aandacht voor de figuur en de zogenoemde openbaring van de profeet Mohammed.


Over de islam wordt zoveel onzinnigs verkondigd, in eerste instantie door mensen die al dan niet terecht enige angst koesteren. Als deze slechte ervaringen hebben opgedaan, is dat spijtig en kan men enig begrip opbrengen voor de geuite angst, maar wanneer die de basisvormen aanneemt van de uitingen van angst die Hitler en consorten jegens Joden hadden — en dat gebeurt heden ten dage bij politici die het begrip Vrijheid voor in de mond hebben, maar dat fenomeen alleen voor zichzelf en gelijkgezinden menen te mogen en zelfs te moeten claimen — en zich daarmee schuldig maken aan de kwalijkst denkbare vorm van discriminatie, leugens, laster, lagen en listen die ook de vaak als boosaardig aangehaalde Hitler kenmerkten. Dergelijke politici verdienen dan ook niet anders dan de diepst denkbare verachting.

Onzinnig gedrag
Vanzelfsprekend gedragen sommige moslims zich als volstrekte dwazen door maar allerlei beweringen de wereld in te slingeren, die op niets anders zijn gebaseerd dan geraaskal van iemand die men ten onrechte heeft vertrouwd.
Bij mij in de buurt — waar zich een moskee bevindt, die mij nog nooit enige vorm van overlast heeft bezorgd door het bestaan of door de mensen die zich daar ophouden — zijn diverse moslims die angst uiten ten opzichte van mijn hond, en deze meestal verklaren doordat in de Koran zou staan dat honden onrein zijn. Jonge moslims die zelf een hond hebben — het aantal van hen is heel klein — beweren daarentegen dat niets van dergelijke onzin in de Koran te vinden is.
Eén mevrouw gaat altijd opzij als ze mijn hond Amber ziet en zegt: “Ik ben niet bang voor honden, maar ik mag van mijn geloof niet door hun spuugjes worden geraakt.”
In een dergelijke context vraag je je wel eens af wat er zou gebeuren als er een moslimkind in het kanaal valt en een hond dat kind veilig en wel op de wal brengt. . . . .
Wie door wetenschappelijk verantwoorde lectuur nader wil worden geïnformeerd over deze godsdienst, zij hier gewezen op het bestaan van het hierbij afgebeelde boek dat is verschenen in een voortreffelijke serie van uitgeverij Junius, bedoeld als Inleiding, geschreven door Peter Heine. (ISBN 978-3-88506-365-4.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: