Martha Argerich en Gidon Kremer in Berlijn 2006

Terugblik met beelden
Arte-televisie zendt op zondag 3 mei, tijdens het voor klassieke muziek gebruikelijke tijdstip van 19:00 uur tot 19:45 uur, een herinnering uit aan een concert door de Argentijnse pianiste Martha Argerich (die is geboren in 1941) en de Letse violist Gidon Kremer (geboren 1947) delen — thans reeds samen met heel veel concertbezoekers van die dag; en na zondagavond met ook nog heel veel televisiekijkers, welke belangstelling hebben voor, en als het even kan, houden van, klassieke muziek. Het betreft een concert dat die beiden eind 2006 in de Berliner Philharmonie hebben gegeven. Het uitverkochte optreden werd met een ovationeel enthousiasme begroet. De beiden hebben zowel ieder individueel alsook samen gespeeld. Martha Argerich interpreteerde op grootse wijze de Kinderszenen van Robert Schumann. Gidon Kremer kon ook even flink op de snaren hakken tijdens de interpretatie van de Eerste Vioolsonate van Bela Bartók.

Herinnering en introductie
Terugblikkend op dat gebeuren vertelt Gidon Kremer eerst nog een en ander en vervolgens introduceert hij de composities die gedurende het drie kwartier durende programma worden uitgezonden. De film is een voor het ZDF, door regisseur Daniel Finkernagel in 2008 gerealiseerde, documentaire, welke door die zender thans voor Arte beschikbaar gesteld is.
Deze muziekfilm zal door Arte televisie de komende weken nog twee keer worden uitgezonden: op vrijdag 8 mei, in de vroege ochtenstond vanaf 06:00 uur, en datzelfde tijdstip geld voor de tweede herhaling, op donderdag 14 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: